Engelli ya da yaşlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırma amacıyla üretilen, sosyal mekanlardan özel mülkiyetlere, hastanelerden okullara pek çok farklı alanda kullanılabilen asansör/platform sistemleridir. Özellikle son dönemde yasaların da teşvikiyle ülkemizde giderek yaygınlaşmaya başlayan bu engelli asansör platformları birçok farklı alanda kullanılmaya başlanmıştır.
Merdiven asansörü, platform asansörü ve havuz asansörü gibi farklı modeller engelli bireylerimizin hayatlarını her alanda kolaylaştırmak adına önemli bir çözüm noktası oluşturmaktadır. Böylece ister evde, ister sosyal alanlarda ister havuz ve denizlerde, kullanıma uygun ürünlerle hayatın keyfini çıkarmak giderek daha kolay olmaktadır.
Ekonomik anlamda da her bütçeye uygun engelli asansörü bulmak mümkündür. Engelli platformları, merdiven asansörü ve havuz asansörü ürünlerinin tamamı KDV’den muaftır ve bu asansörler için KDV ödenmemelidir.
Engelli Rampası Nedir & Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Engelli asansörü uygulamasının fiziken mümkün olamadığı yerlerde engelli rampası olarak tabir edilen platform tercih edilmektedir.
Engelli rampasının sabit ve katlanabilir olanları vardır ve metre hesabı ile satışı yapılmaktadır.
Yasal olarak her 12 cm’lik yükseklik için 1 m. Yatay uzunluk gerekmektedir.
2. El Engelli Platformu Satışı Var Mı?
Engelli asansörü ya da merdiven asansörü ihtiyaca ve alana göre özel üretildiği için genelde 2. el satışı olmamaktadır.
Ancak, engelli platformuna daha fazla ihtiyacı kalmayan müşterilerimiz talepleri doğrultusunda kullanılmayan asansörler 2. el engelli asansörü almak isteyen müşterilere önerilmektedir.
Ölçüler talebi karşılarsa ürün alınabilir.
Engelli Asansöründe Kiralama Yapılıyor Mu?
Engelli asansörleri kişinin ihtiyaçlarına ve mekana uygun olarak hazırlanmaktadır ve özel olarak kullanılır. Her alana ya da kişi ihtiyacına uygun asansör bulmak oldukça zor olabilmektedir.
Nur Asansör A.Ş. olarak engelli platformlarında kiralama hizmeti sağlamamaktayız. Size en uygun engelli asansörünü bulmak için (0282) 747 61 88 numaralı telefondan bize ulaşabilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.
KDV Muafiyeti Nedir?
Ülkemizde engelli ve yaşlı kullanımına yönelik asansörlerin tamamı kanunlarla KDV’den muaf bırakılmıştır.
İlgili yasa; “KDV kanunun 17. Maddesi 4. Fıkrası 07.07.2005 tarihli ve 5378 sayılı kanun ile eklenen ve aynı tarihte yürürlüğe giren “S” bendine göre KDV’den istisnadır” şeklinde belirtilmiştir.
Merdiven Asansörü Basamaklara Mı, Duvar/Tırabzana Mı Monte Ediliyor?
Bu konuda oldukça yaygın bir yanılgı vardır. Merdiven asansörleri duvarınız ya da tırabzanınızın yanına monte edilse de tüm merdiven asansörleri kendi taşıyıcı sütunlarıyla basamaklarınıza da monte edilmektedir.
Bu detaylarla ilgili detaylı bilgi danışmanımız alan keşfine geldiğinde belirlenerek size verilmektedir.
Engelli Asansörleri Ne Kadar Sürede Teslim Edilir?
Engelli asansörleri kendi içinde koltuk asansörü, platform asansörler ve dikey sistemler olarak üçe ayrılmaktadır.
Üretim ve teslimat süreleri seçtiğiniz modele göre değişmek gösterebilmektedir.
Genel olarak ürünlerin ortalama teslim süreleri 10 ile 70 gün arasında değişkenlik göstermektedir.
Bizden alacağınız tüm yeni Nur Asansör A.Ş. merdiven asansörleri 2 yıllık kapsamlı bir garanti ile sunulmaktadır.
Asansörünüz kurulduktan sonra müşteri hizmetlerimiz sizinle iletişime geçerek mevcut ve ek bakım paketleri hakkında sizi bilgilendireceklerdir.
Servis Hizmeti İçin Bakım Anlaşması Şart Mı?
Hayır şart değil. Bakım anlaşmanız olmasa da Nur Asansör A.Ş. ürünleri için bizden her zaman servis hizmeti alabilirsiniz.
Bakım anlaşmanız olmaması durumunda, servis ile ilgili ücretler size teknik personelimiz tarafından servis esnasında bildirilir.
Ödeme de aynı zamanda servis hizmeti sunan teknik personele yapılabilir.
Merdiven Asansörleri Dönüş Yapıyor Mu?
Evet, tüm merdiven asansörlerimiz her türlü dönüşle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmış ve üretilmiştir.
Keskin veya geniş, iç dikey veya dış dikey fark etmeksizin tüm viraj ve dönüşlerde merdivenin her iki tarafında da hareket edebilmektedir. Sahanlık veya koridorları da aynı şekilde rahatlıkla geçebilir.
Raylarımız ve asansörümüz tamamen sizin ihtiyaçlarınıza ve merdivenlerinize uygun olacak şekilde tasarlanmakta ve üretilmektedir.
Engelli Asansörlerinde Ruhsat Gerekli Mi?
Engelli asansörlerinde ruhsat gerekli değildir.
Kullanılan makine direktifi gereği hızı 0,15 mt./sn. altındaki asansörler için ruhsata ihtiyaç duyulmamaktadır.
Merdiven Asansörüme Daha Fazla İhtiyacım Olmazsa Ne Olacak?
Merdiven asansörüne daha fazla ihtiyacınızın kalmadığını düşündüğünüzde bizimle (0282) 747 61 88 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.
Görüşme sonrası teknik ekibimiz merdiven asansörünüzü uygun bir şekilde demonte ederek geri alabilir.
Danışmanlık Sonrası Satın Alma Zorunluluğum Var mı?
Hiçbir zaman satın alma zorunda değilsiniz. Nur Asansör A.Ş. olarak sizlere ücretsiz olarak danışmanlık vermekteyiz.
Konusunda uzman danışmanımız asansörün kurulacağı alana gelerek merdivenlerde keşif yapar ve ihtiyacınıza en uygun asansör modelleriyle ilgili sizi bilgilendirir. Bu esnada danışmanımız size teknik kurulum işlemleriyle ilgili de detaylar vererek sizin aklınızdaki tüm soruları yanıtlayacaktır.
Bu danışmanlık sonrası hiçbir bağlayıcılığı olmayan bir teklif tarafınıza iletilir. Bu hizmet ve teklif çalışmasıyla ilgili bir alım yapma zorunluluğunuz kesinlikle yoktur.
Engelli asansörü, merdiven asansörü hakkında her şey burada. Sormak, danışmak ve bilgi almak istediğiniz ne varsa sitemizden, e-mail ya da telefonlarımızdan ulaşabilirsiniz. Engelli asansörü veya merdiven asansörü hakkında merak ettiklerinizi bize iletebilir doğru ve hızlı yanıt alabilirsiniz. Bizi aramaktan çekinmeyin.